På jakt etter takstmann?

Narve Helle AS bistår deg med boligtakst, verditakst og lånetakst.

Enten du skal kjøpe eller selge bolig, eller du ønsker lavere rente på boliglånet, så kan vi hjelpe deg med det du trenger. Vi kan også ta en dypere kontroll og gi deg en tilstandsrapport.

 

Verditakst

 

Ved fastsettelse av verditakst, så vurderes boligens tilstand og areal opp mot plassering og sammenlignbare salg. Verditakst skal gjenspeile det takstmann mener er markedsverdi eller forventet salgsverdi på boligen. Verditaksten brukes typisk ved en refinansiering, eller ved samlivsbrudd og arveoppgjør.


Lånetakst

 

Lånetakst tar utgangspunkt i verditaksten, men er et forsiktig anslag på markedsverdi, normalt sett 10-20% lavere enn boligens verditakst.

 

Tilstandsrapport

 

Når boligen skal selges, anbefaler både vi og de fleste aktører i markedet at det utarbeides en tilstandsrapport. Statistisk ender 25% av alle boligsalg i konflikt, og en analyse gjort at Protector Forsikring viser at en tilstandsrapport øker salgsprisen med 3-5%.

En tilstandsrapport er et grundig utarbeidet takstdokument, som gjennomgår en sjekkliste med byggtekniske krav, vurderer feil, mangler og tilstand.