5 tips før rehabilitering eller bygging

Murmester og takstmann Narve Helle i Oslo har svært lang erfaring med å lede rehabiliteringsprosjekter. Her gir han noen tips før du bestiller entreprenør eller håndverkere.

 

1) Ta kontakt med fagfolk allerede i planleggingen

Alt for ofte kommer vi prosjektledere inn for sent. Skader er allerede oppstått fordi man har overlatt til entreprenøren å kjøre i gang. Da rydder vi selvsagt opp, men prosjektet blir dyrere enn nødvendig.

 

2) Sørg for kostnadskontroll med en prosjektleder

Skaff dere en prosjektleder som er uavhengig av entreprenøren.

 

3) Sørg for kvalitetskontroll

Håndverkere følger dessverre ikke alltid beskrivelsene som de har fått for prosjektet. Plutselig har noen for eksempel slått en spiker gjennom veggen som skulle være vanntett. Eller så begynner man mur en vegg på en slik måte at den blir svakere enn optimalt. Kvalitetskrontroll underveis er derfor viktig.

 

4) Ikke stol for mye på entreprenøren

Man kan dessverre oppleve å bli lurt trill rundt og alt kan bli dobbelt så dyrt. Det er viktig å alliere seg med en prosjektleder som ikke har bindinger til entreprenøren, men som er på din side i saken. Skaff deg en fagperson som kan overvåke entreprenørens arbeid.

 

5) Se på hele bygningen før dere bestiller noen til å male fasaden

Sameier, borettslag og andre bygningseiere er ofte for raske til å bestemme hva som skal repareres. Man ser gjerne at malingen på fasaden er slitt og så ringer man noen som kan male. Men så er det kanskje taket som er det store problemet. Det er faktisk ofte at det er noe galt med taket, der er det gjerne lekkasjer, da må man få orden på det før man for eksempel begynner å se på råteskader som har oppstått i terrassen som ligger nedenfor taket.

 

Byggeleder i Oslo og Akershus

En erfaren prosjektleder kan gi dere både en tilstandsrapport og beskrivelse av hva som må gjøres. Kontakt meg gjerne for en uforpliktende samtale.